top of page
IMG_0147_edited.jpg

Λευκοθέα- Στέλλα Κρεμμύδα

 

Γιόγκα

Η Στέλλα ξεκίνησε τη πρακτική των ασκήσεων της Γιόγκα στο Yoga Sanctuary του Southamton της Αγγλίας (κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών στη διατροφή). Στο Yoga Sanctuary παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην εις βάθος χαλάρωση, στις αναπνευστικές τεχνικές της Γιόγκα, στο διαλογισμό μέσα από την αναπνοή και στο διαλογισμό μέσα από τον ήχο και τα Τσάκρα (ενεργειακά κέντρα) με τον αγαπημένο της Δάσκαλο της Γιόγκα και Guru Premananda (Steve Harrison). Μετά από αυτό το ισχυρό ξεκίνημα της Γίογκα μέσα της, επισκεύτηκε το Νεπάλ όπου και ασκήθηκε περαιτέρω στην πρακτική και το διαλογισμο της Γιόγκα. Η ζωή την έφερε στη Πράγα, όπου έμεινε για ένα χρόνο και εκεί για πρώτη φορά βίωσε την εμπειρία της διδασκαλίας της Γιόγκα.

 

Αγαπώντας βαθειά την Διδασκαλία αλλά έχοντας την αίσθηση ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο βάθος σε αυτό το άνοιγμα, η Στέλλα επέστρεψε στο Southampton για να παρακολουθήσει στο Yoga Sanctuary το πρόγραμμα σπουδών για την εκμάθηση διδασκάλων 'Yoga Teacher Training Course and Advanced Studies' (200 ώρες, αναγνωρισμένο απο το Independent Yoga Network; 2011-2012). Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο Sanctuary, ως μέλος της Sangha, συμμετείχε σε ομαδικό Satsang (πνευματικό μοιρασμα της αλήθειας μέσω του λόγου), διδασκαλία, διαλογισμό και kirtan-bhajan (πνευματικό τραγουδι). Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης της στο Sanctuary, επέστρεψε στη πατρίδα της, την Ελλάδα, για να μεταφέρει την ουσία της Γιόγκα στη γη που αγαπά!

 

‘Σεβόμενη τη διδασκαλία των Δασκάλων μου, συνεχίζω να είμαι μαθήτρια και ασκήτρια της Γιόγκα. Σε αυτή μου τη πορεία χαράσσω τη δική μου οδό μέσα στη Γίογκα και το ίδιο εμπνέω και τους μαθητες μου να κάνουν....’

 

‘Εμπνευσμένη από τη Γιόγκα, συνδύασα τις διαιτολογικές μου γνώσεις με τεχνικές άσκησης και διαλογισμού της Γιόγκα για να διαμορφώσω μία ολιστική προσέγγιση στη διατροφή.’

 

 

...αγαπώντας τη Ζωή, τη Γιόγκα και τη Τέχνη βρισκόμαστε σε ένα πολύ ιδιαίτερο τόπο...

 

'Zen'... Αυτό που κυλάει μέσα σε όλους μας και στα πάντα. Αγνό, άφτιαχτο, γαλήνιο

 

'Zem'...  Γη, τόπος, Μάνα

 

Διατροφολογία

 

Η Λευκοθέα-Στέλλα Κρεμμύδα είναι πτυχιούχος του τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα (2001-2005). To 2006 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της (MSc) στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία. Η Στέλλα ολοκλήρωσε τη διδακτορική της έρευνα και διατριβή, λαμβάνοντας Διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Southampton (Αγγλία, Υπότροφος Ευρωπαικού προγράμματος) στη Διατροφολογική Ανοσολογία και συγκεκριμένα πάνω στο ρόλο των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τα ψάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της ανάπτυξης του εμβρυου (2006-2010). Μετά την ολοκλήρωση του Διδακτορικού της, εργάστηκε σαν επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα της έρευνας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Καρόλου στη Πράγα (Τσεχία). Έχοντας αποκτήσει πολυετή εμπειρία στην έρευνα και τον ακαδημαϊκό τομέα, η Στέλλα επέστρεψε στην Ελλάδα (2012), και διαθέτει τις γνώσεις της μέσω της εξατομικευμένης Διαιτολογικής και Διατροφολογικής υποστήριξης που παρέχει.

_MG_1647.jpg

Ελένη Τάρα Μπλαζάκη

Η Ελένη Τάρα Μπλαζάκη είναι πιστοποιημένη δασκάλα Γιόγκα και εκπαιδευόμενη στην Kundalini Γιόγκα. Διδάσκει Περιγεννητική γιόγκα (για Γονιμότητα, Εγκυμοσύνη, Μεταγεννητική), Γιόγκα για την Μαμά και το Μωρό, Γιόγκα για Μικρά Παιδιά, Γιόγκα για Παιδιά και Έφηβους, Γιόγκα για την Οικογένεια, Θεραπευτική Γιόγκα και Γιόγκα για τη Σοφή Γυναίκα.

 

Διευκολύνει Κύκλους Γυναικών και στηρίζει τους ανθρώπους μέσα από Ενεργητικούς Διαλογισμούς και Βιοδυναμική Αναπνοή, μέσα από Βότανα, Ρέικι, Θεραπεία με Κρυστάλλους και Μασάζ.

 

Παράλληλα δημιουργεί Φυσικά Καλλυντικά , Θεραπευτικά Λάδια και μείγματα Αρωματοθεραπείας εμπνευσμένα από την διαδρομή της στη Γιόγκα. Αγαπά να προχωρεί αυτή τη ζωή καθοδηγούμενη από την Καρδιά και να μοιράζεται από αυτόν το ΄Χώρο΄! Αγαπά επίσης τη Μουσική, τα Παιδιά και τη Φύση!Στη διαδρομή της η Ελενη Τάρα δίδαξε για χρόνια μουσική, και ως παιδαγωγός μοιράστηκε για 20 χρόνια με παιδιά σε διάφορα σχολεία. Η ανάγκη της να κοιτάξει ‘προς τα μεσα’ την οδήγησε να σπουδάσει Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (μη κατευθυντική) με πιστοποίηση Postgraduate Diploma από το Πανεπιστημιο Strathclyde της Γλασκώβης ,Σκωτία. Η Ελένη Τάρα κατέχει μεταξύ των άλλων, τις πιστοποιήσεις Rainbow Kids and Teens Yoga, Rainbow Family and Community Yoga 200 hr, Birthlight Fertility Yoga ,Prenatal and Postnatal Yoga , Baby Yoga.

 


'Η πίστη μου ότι ο άνθρωπος είναι Ένα-Όλο’, με οδήγησαν στο να εμβαθύνω στον Ενεργητικό Διαλογισμό, τη Γιόγκα και την Αναπνοή και τελικά να εκπαιδευτώ από το 2007 ,μεταξύ άλλων, στα Γιόγκα,Reiki, Αγιουρβεδικό μασάζ, OSHONoMind, OSHOBornAgain, BioDynamicBreath& TraumaReleaseSystem…'

 

 

'Αγαπώ να προχωρώ αυτή τη ζωή καθοδηγούμενη από την Καρδιά και να μοιράζομαι από αυτόν το ΄Χώρο΄'
 

'Συνεχίζω να μαθαίνω, να εμπνέομαι από την Μουσική την Φύση και τα Παιδιά… να μοιράζομαι μέσα από την εμπειρία μου και να είμαι ευγνώμων για ό,τι μαθαίνω…!'

 

IMG_20200108_025005.jpg

 

e-mail: tarawise777@gmail.com

τηλ. 697 684 1025

  • Wix Facebook page
bottom of page